Umbran tarina

Umbra - live with design

Umbra on maailman johtava nykyaikaisten, muodikkaiden ja kohtuuhintaisten kodin design-tuotteiden valmistaja. Tuotteita on saatavilla yli 25 000 myymälästä lähes 100 maassa. Umbran oma Design Team - 30 miestä ja naista ympäri maailmaa - luovat raikkaita tuotteita jokaiseen huoneeseen. Oma suunnittelutiimi on ja pysyy yrityksen sieluna ja sydämenä! Kaikkiaan Umbra työllistää yli 750 ihmistä kolmella mantereella.

Umbra (lat. hämärä, varjo) perustettiin 1979 Torontossa, Kanadassa Paul Rowanin ja Les Mandelbaumin toimesta. Kaikki sai alkunsa kun graafinen suunnittelija Paul Rowan etsi kotiinsa edullisia ja kuitenkin tyylikkäitä sälekaihtimia. Niitä ei löytynyt, joten Paul keksi painaa kuvia ja kuvioita paperille ja teki niistä sälekaihtimet. Ja niin syntyi Umbra.

Seuraavaksi siirryttiin kehittelemään kelloja ja roskiksia. Innovatiivisia kelloja tehtiin lasista, vinyylistä ja metallista. Samalla syntyi myös idea peileistä, joissa lasiin yhdistettiin metallia, kumia tai muovia. Teollisesta muotoilusta ja taitavasta materiaalien yhdistämisestä ennakkoluulottomasti eri tuoteryhmien kanssa on muodostunut Umbran tunnusmerkki jo 1980-luvulta asti.

GRAND Can teki Umbrasta tunnetun myös kodintarvikkeiden osalta. Verhoista, kelloista ja roskakoreista siirryttiin sujuvasti valokuvakehyksiin. 

Vuonna 1992 Les päätyi jälleen ikkunanverhodilemmaan. Hän etsi yksinkertaisia puuvillaverhoja ja verhotankoja, markkinoilta löytyi vain ylihintaisia, hankalasti käytettäviä settejä. Ongelma oli ratkaistava. Umbra kehitti setin, jossa oli valmiina verhotangot, päät ja paneeliverhot. Tämä keksintö mullisti verhomarkkinat!

Ensimmäiset huonekalut tulivat Umbran mallistoon 1999, kun Karim Rashidin suunnittelema klassikko OH! Chair julkaistiin. Tuoli oli joustava, tukeva, mukava istua ja lisäksi pinottava.

Sen jälkeen mallistoon on tullut tuotteita kylpyhuoneeseen, keittiöön, toimistoon, seinien koristamiseen ja säilytykseen. Umbra toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten suunnittelijoiden ja design studioiden kanssa, kuten esim. William Harveyn (New York) kanssa. Myös koulujen, kuten Pratt Instituten kanssa tehdään yhteistyötä.

Umbran tuotteita löytyy paikkakuntasi parhaista sisustusliikkeistä. Listan jälleenmyyjistä löydät sivuiltamme ylempää. Lisätiedoissa voit olla yhteydessä paikalliseen myyjääsi tai meihin!

Umbran omat kotisivut: www.umbra.com